TEMA 2 : A ALIMENTACIÓN
20-21
1º- ELES SON TODO AQUILO QUE COMEMOS PARA MEDRAR E REALIZAR ACTIVIDADES.
A -- --- --- =>
2º- ELES SON OS TRES TIPOS DE ALIMENTOS SEGUNDO A SÚA ORIXE.
A -- --- , V- -- --- , M- -- --- =>
3º- ELES SON CATRO ALIMENTOS DE ORIXE ANIMAL.
C-- -- , P-- -- , L-- -- , O --- =>
4º- ELES SON TRES ALIMENTOS DE ORIXE VEXETAL.
F--- --, V-- -- -- , L- -- --- =>
5º- ELES SON DOUS ALIMENTOS DE ORIXE MINERAL.
A- --, S-- =>
6º- ELES SON AS SUBSTANCIAS NUTRITIVAS.
N- ----- --- =>
7º- ELA É PROPORCIONADA POLAS SUBSTANCIAS NUTRITIVAS.
E --- -- -...=>
8º- ELA DEBE SER VARIADA.
A -- --- -- ---- =>
9º- EL É O NÚMERO DE CLASES DE NUTRIENTES.
S--- =>
10º- ELES SON OS NUTRIENTES QUE PERMITEN UN BO FUNCIONAMENTO DO CORPO.
V- -- -- --- , M- -- ---- =>
22-23
1º- ELES SE CLASIFICAN EN SEIS GRUPOS.
A -- --- --- =>
2º- ELES TRES ESTÁN PRESENTES EN CASE TODOS OS ALIMENTOS.
A- -- V- -- -- --- M- -- ---- =>
3º- NO PRIMEIRO GRUPO DE ALIMENTOS ENCONTRAMOS ESTOS TRES.
C- -- -- L- -- --- P- -- --- =>
4º- ELA ESTÁ NAS VERDURAS E AXUDA AO BO FUNCIONAMENTO DO APARATO DIXESTIVO.
F- --- =>
5º- ELAS FORMAN O TERCEIRO GRUPO DE ALIMENTOS.
F-- --- =>
6º- EL CONTÉN MOITAS PROTEÍNAS, CALCIO E GRAXAS PARA FORTALECER ÓSOS E DENTES.
L-- -- =>
7º- SON ALIMENTOS QUE CONTEÑEN MOITAS PROTEÍNAS E SON NECESARIOS PARA MEDRAR OS MÚSCULOS.
C-- -- P-- -- O --- =>
8º- SON ALIMENTOS QUE ACHEGAN MOITA ENERXÍA PORQUE SON RICOS EN GRAXAS.
M-- --- -- A --- --- E- -- -- --- =>
9º- ELES NON APORTAN NUTRIENTES , SÓ GRAXAS DE MALA CALIDADE.
A -- -- -- --- D- B-- -- =>
10º- ELES CONTEÑEN MOITOS NUTRIENTES COMO: PROTEÍNAS VEXETAIS, GRAXAS VEXETAIS, MINERAIS, VITAMINAS, FIBRA...
F--- --- S- --- =>
24-25
1º- ELA É O CONXUNTO DE ALIMENTOS QUE TOMAMOS DURANTE O DÍA.
D-- -- =>
2º- ELAS SON AS CATRO COMIDAS DIARIAS.
A- --- -- X-- --- M- --- -- C- - =>
3º- NESA COMIDA DEBES TOMAR ALIMENTOS DOADOS DE DIXERIR PARA DURMIR MELLOR.
C- - =>
4º- SE COMEMOS DE TODOS OS GRUPOS DE ALIMENTOS NUNHA CANTIDADE AXEITADA FACEMOS UNHA DIETA ASÍ.
E --- -- --- -- =>
5º- É UNHA COMIDA MOI IMPORTANTE PARA REALIZAR BEN AS ACTIVIDADES ESCOLARES.
A- --- -- =>
6º- OS ALIMENTOS DO XANTAR E DA CEA DEBEN SER ASÍ.
D- -- --- --- =>
7º-É UNHA DIETA NA QUE PREDOMINAN A FROITA E AS VERDURAS FRESCAS.
M- -- -- --- -- - =>
8º- NELA ESTÁN REPRESENTADOS OS ALIMENTOS QUE DEBEMOS CONSUMIR CADA DÍA.
P- -- -- -- D- A -- --- -- ---- S-- -- --- =>
9º-DESE ALIMENTO DEBEMOS TOMAR ENTRE 3 E 5 PORCIÓNS PEQUENAS.
A --- -- D- O -- -- =>
10º- É A CLASE DE CONSUMO QUE DEBEMOS FACER COAS CARNES GRAXAS, EMBUTIDOS, MANTEIGA, PASTELARÍA, BEBIDAS AZUCRADAS...
O -- --- --- =>
26-27
1º- ENGORDAMOS CANDO COMEMOS ALIMENTOS QUE TEÑEN ESES DOUS NUTRIENTES.
G-- --- A -- --- =>
2º- A NOSA DIETA DEBE SER ASÍ.
S-- -- --- V- --- -- =>
3º-SÓ DEBEMOS TOMAR DOCES E BEBIDAS AZUCRADAS NESES MOMENTOS.
O -- ----- E- -- ---- =>
4º- CATRO NUTRIENTES QUE CONTÉN O AGUACATE.
A- -- V- -- -- --- M- -- ---- F- --- =>
5º- ASÍ SE CHAMA O EXCESO LEVE DE PESO.
S- --- -- -- =>
6º- ASÍ SE CHAMA O EXCESO DE PESO MOI ACUSADO.
O -- -- -- -- =>
7º- AS PERSOAS OBESAS TEÑEN DIFICULTADES PARA FACER ESAS TRES COUSAS.
R-- -- --- D-- --- M- --- -- =>
8º- TRES PARTES DO CORPO QUE SOFREN CANDO SE PADECE OBESIDADE.
C- -- --- C- --- -- V-- -- ---- A- -- -- -- ---- =>
9º- PARA SABER SE UN ALIMENTO TEN MOITA GRAXA EMPREGAMOS ESA CLASE DE PAPEL.
S- --- -- A- --- --- -- =
10º- ESES DOUS ALIMENTOS DEIXARON MÁIS MANCHA NO PAPEL.
A --- -- -- M-- --- -- =>
No hay comentarios:
Publicar un comentario