viernes, 27 de octubre de 2017

NATURAIS TEMA 2

TEMA 2 : A ALIMENTACIÓN

20-21

1º- ELES SON TODO AQUILO QUE COMEMOS PARA MEDRAR E REALIZAR ACTIVIDADES.

A -- --- ---   =>

2º- ELES SON OS TRES TIPOS DE ALIMENTOS SEGUNDO A SÚA ORIXE.

A -- --- ,  V-  --  --- ,  M- -- ---   =>

3º- ELES SON CATRO ALIMENTOS DE ORIXE ANIMAL.

C-- -- ,  P-- -- ,  L-- -- , O ---   =>

4º- ELES SON TRES ALIMENTOS DE ORIXE VEXETAL.

F--- --,  V-- -- -- ,  L- -- ---   =>

5º- ELES SON DOUS ALIMENTOS DE ORIXE MINERAL.

A- --, S--   =>

6º- ELES SON AS SUBSTANCIAS NUTRITIVAS.

N-  ----- ---   =>

7º- ELA É PROPORCIONADA POLAS SUBSTANCIAS NUTRITIVAS.

E --- -- -...=>

8º- ELA DEBE SER VARIADA.

A -- --- -- ----   =>

9º- EL É O NÚMERO DE CLASES DE NUTRIENTES.

S---   =>

10º- ELES SON OS NUTRIENTES QUE PERMITEN UN BO FUNCIONAMENTO DO CORPO.

V- -- -- --- , M- -- ----   =>


22-23

1º- ELES SE CLASIFICAN EN SEIS GRUPOS.
A  --  ---  ---   =>

2º- ELES TRES ESTÁN PRESENTES EN CASE TODOS OS ALIMENTOS.
A-  --   V-  --  --  ---   M-  --  ----   =>

3º- NO PRIMEIRO GRUPO DE ALIMENTOS ENCONTRAMOS ESTOS TRES.
C-  --  --   L-  --  ---   P-  --  ---   =>

4º- ELA ESTÁ NAS VERDURAS E AXUDA AO BO FUNCIONAMENTO DO APARATO DIXESTIVO.
F-  ---   =>

5º- ELAS FORMAN O TERCEIRO GRUPO DE ALIMENTOS.
F--  ---   =>

6º- EL CONTÉN MOITAS PROTEÍNAS, CALCIO E GRAXAS PARA FORTALECER ÓSOS E DENTES.
L--  --   =>

7º- SON ALIMENTOS QUE CONTEÑEN MOITAS PROTEÍNAS E SON NECESARIOS PARA MEDRAR OS MÚSCULOS.
C--  --   P--  --   O  ---   =>

8º- SON ALIMENTOS QUE ACHEGAN MOITA ENERXÍA PORQUE SON RICOS EN GRAXAS.
M--  ---  --   A  ---  ---   E-  --  --  ---   =>

9º- ELES NON APORTAN NUTRIENTES , SÓ GRAXAS DE MALA CALIDADE.
A  --  --  --  ---  D-  B--  --   =>

10º- ELES CONTEÑEN MOITOS NUTRIENTES COMO: PROTEÍNAS VEXETAIS, GRAXAS VEXETAIS, MINERAIS, VITAMINAS, FIBRA...
F---  ---  S-  ---   =>


24-25
1º- ELA É O CONXUNTO DE ALIMENTOS QUE TOMAMOS DURANTE O DÍA.
D--  --   =>

2º- ELAS SON AS CATRO COMIDAS DIARIAS.
A-  ---  --   X--  ---   M-  ---  --   C-  -   =>

3º- NESA COMIDA DEBES TOMAR ALIMENTOS DOADOS DE DIXERIR PARA DURMIR MELLOR.
C-  -   =>

4º- SE COMEMOS DE TODOS OS GRUPOS DE ALIMENTOS NUNHA CANTIDADE AXEITADA FACEMOS UNHA DIETA ASÍ.
E  ---  --  ---  --   =>

5º- É UNHA COMIDA MOI IMPORTANTE PARA REALIZAR BEN AS ACTIVIDADES ESCOLARES.
A-  ---  --   =>

6º- OS ALIMENTOS DO XANTAR E DA CEA DEBEN SER ASÍ.
D-  --  ---  ---   =>

7º-É UNHA DIETA NA QUE PREDOMINAN A FROITA E AS VERDURAS FRESCAS.
M-  --  --  ---  --  -   =>

8º- NELA ESTÁN REPRESENTADOS OS ALIMENTOS QUE DEBEMOS  CONSUMIR CADA DÍA.
P-  --  --  --  D-  A  --  ---  --  ----  S--  --  ---   =>

9º-DESE ALIMENTO DEBEMOS TOMAR ENTRE 3 E 5 PORCIÓNS PEQUENAS.
A  ---  --  D-  O  --  --   =>

10º- É A CLASE DE CONSUMO QUE DEBEMOS FACER COAS CARNES GRAXAS, EMBUTIDOS, MANTEIGA, PASTELARÍA, BEBIDAS AZUCRADAS...
O  --  ---  ---   =>


26-27

1º- ENGORDAMOS CANDO COMEMOS ALIMENTOS QUE TEÑEN ESES DOUS NUTRIENTES.
G--  ---   A  --  ---   =>

2º- A NOSA DIETA DEBE SER ASÍ.
S--  --  ---  V-  ---  --   =>

3º-SÓ DEBEMOS TOMAR DOCES E BEBIDAS AZUCRADAS NESES MOMENTOS.
O  --  -----   E-  --  ----   =>

4º- CATRO NUTRIENTES QUE CONTÉN O AGUACATE.
A-  --   V-  --  --  ---   M-  --  ----  F-  ---   =>

5º- ASÍ SE CHAMA O EXCESO LEVE DE PESO.
S-  ---  --  --   =>

6º- ASÍ SE CHAMA O EXCESO DE PESO MOI ACUSADO.
O  --  --  --  --   =>

7º- AS PERSOAS OBESAS TEÑEN DIFICULTADES PARA FACER ESAS TRES COUSAS.
R--  --  ---   D--  ---  M-  ---  --   =>

8º- TRES PARTES DO CORPO QUE SOFREN CANDO SE PADECE OBESIDADE.
C-  --  ---   C-  ---  --   V--  --  ----   A-  --  --  --  ----   =>

9º- PARA SABER SE UN ALIMENTO TEN MOITA GRAXA EMPREGAMOS ESA CLASE DE PAPEL.
S-  ---  --  A-  ---  ---  --   =

10º- ESES DOUS ALIMENTOS DEIXARON MÁIS MANCHA NO PAPEL.
A  ---  -- --   M--  ---  --   =>

No hay comentarios:

Publicar un comentario